понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Актьорът Димитър Бакалов: Вярвам, че от театър в България може да се печели

Актьорът Димитър Бакалов: Вярвам, че от театър в България може да се печели

Актьорът Димитър Бакалов разказа за новият театър, който бе открит в София – „Театро“. Той сподели какви са идеите за новото място за сценични прояви. „Идеята не е нова, а е от преди 30 години – от моето студентство“, сподели Бакалов.

„Това е частен театър и не мога да си позволя да наемам актьори на заплата. Предстоят ни две премиери. Пиесата на Лиза Шопова с работно заглавие „Не е това, което си мислиш“. Втората е на Венци Кулев с още много известни актьори. Предстои и детско представление“, разказа Бакалов.

Новият театър се намира на ул. „Върбица“, номер 12 в София. Мястото не е непознато, защото там няколко пъти имаше опит да се направи театър.

„Вярвам, че от театъра в България може да се печели. Ако се прави качествен продукт, то може да си възвърне инвестицията. Т.нар. мечки, известните лица, привличат публиката. Заплащането в нашия бранш не е никак високо. Наистина е трудно, но много от актьорите осребряват популярността си и в телевизии. Има и добри примери – вижте Камен Донев“, добави актьорът.

„За да привличам публика, не мога да си позволя да правя само елитарен театър. Смятам, че един добър баланс между комерсиално и качествено, би могъл да бъде намерен.
За нас, хората, които се изхранваме с това, театърът е храм“, категоричен е Димитър Бакалов.

„Винаги съм смятал, че политиците са лоши актьори. Речта на Радев беше доста бледа и сива реч. Той е една доста противоречива личност. Аз не му вярвам и още не ме е убедил.
Речта му беше в стил: „Текстът четоха артистите…“, коментира Бакалов по повод клетвата на Румен Радев.

„Виждал съм честни хора и смятам, че има и честно политици в българското политическо пространство, но те нямат амбицията да стават актьори“, каза Бакалов.

Чуйте повече за новия театър „Театро“ и разговора с Димитър Бакалов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …