сряда , 17 януари 2018
Начало / Код 11-13 / Активисти създадоха Институт за пътна безопасност: Държавата не може да се справи сама с войната по пътищата

Активисти създадоха Институт за пътна безопасност: Държавата не може да се справи сама с войната по пътищата

 

В края на миналата година бе учреден Институт за пътна безопасност, който вече започва своята дейност. Повече за него разказаха в студиото на Би Ай Ти Настимир Ананиев и Богдан Милчев.

„Уникалното на тази организация е, че канализира 70% от експертизите за пътна безопасност в страната. Подадохме ръка на експерти и активисти, които застават зад нашата кауза. Искаме общество, което да спазва закона за пътищата“, каза Ананиев.

„Организацията вече има 160 членове, 64 сред тях са учредители, и има представители в 9 града в България. В нея не са замесени партии и политики“, уточни Милчев.

По думите му, повечето организации, които са създават с подобна цел, са „елитарни“ и за тях това е бизнес, докато в този случай става дума за обединение на пострадали, близки на жертви, експерти и публични личности в името на обща кауза.

Двамата активисти припомниха, че са предлагали създаването на държавен орган, който да анализира и контролира дейността на всички институции, отговарящи за безопасността на движение. Тъй като държавата не е реагирала, а не може да се справи сама, според тях, те решили да й подадат ръка и създали алтернативна формация, която припокрива тези дейности.

Предстои програмата и исканията на новия институт да бъдат официално оповестени, като прицелът ще бъде върху системните нарушители.

Още от „Код 11-13“ – ТУК.

Вижте също

Тежък мач на Григор Димитров с американеца Маккензи Макдоналд

Днес се играе мачът между Григор Димитров и със 186-ия в света тенисист Маккензи Макдоналд. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *