понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Активисти от “Да, България” прекръстиха „Булгартабак“ на „Контрабан-табак“

Активисти от “Да, България” прекръстиха „Булгартабак“ на „Контрабан-табак“

„Булгартабак“ тази сутрин осъмна като „Контрабан-табак. Рекламната табела пред сградата на дружеството беше облепена със стикери с този надпис, които изглеждаха точно като истинските.

Оказа се, че акцията отново е дело на активисти от “Да, България”. Преди няколко седмици по същия начин те прекръстиха ул. „Славянска“, където е икономическото министерство – на ул. „Пеевска“. Какво провокира тяхната акция този път, разясни в ефира на Би Ай Ти Антоанета Цонева, която е част от акцията.

„Доклад на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата се казва, че продукти, идващи от българската компания „Булгартабак“ се е превърнала в източник на контрабанда. Нашите служби казват, че България не се споменава, но това не е вярно – на страница 43 се споменава“, посочи Цонева.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …