четвъртък , 29 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Аграрният консултант Красимир Кумчев за опасността от сланите и проблемите със застрахователите
kumchev

Аграрният консултант Красимир Кумчев за опасността от сланите и проблемите със застрахователите

Има ли мафиотско управление в застраховането на земеделски земи и насаждения и защо земеделският бранш настоява застраховките против осланяване да бъдат изтеглени от 1 април при по-висока застрахователна премия – коментар по темата потърсихме от Красимир Кумчев, крупен фермер и аграрен консултант.

Той обясни, че краят на април е изключително важен и може да бъде критичен за опазването на овошките и сигурността на инвестициите, ала застрахователите масово отказват да затраховат срещу слани, като датата, която те са посочили, е след 20 април.

Според Кумчев причината е именно във високия риск, какъвто те очевидно не искат да поемат.

Той предлага този срок да бъде изтеглен от 1 април и евентуално при по-голяма застрахователна вноска от страна на застраховащите се, за да бъдат те спокойни за бизнеса си.

Експертът обясни и какви са конкретните опасности за плодовите дръвчета при неочаквано застудяване и слани, както и как проблемите с реколтата се отразяват в крайна сметка на цените на плодовете през лятото.

Държавата им подарява пари (на застрахователите) наготово всяка година и е редно този силно застрашен от климатичните условия сектор да бъде защитен на свой ред, категоричен е той.

Чуйте целия разговор:

Вижте също

zevzeci

Джони Пенков и Джеки Стоев с нова книга – „А, дано, дано, дано“

Джони Пенков и Джеки Стоев гостуват в студиото на еМисия България, за да разкажат за новата …