понеделник , 17 декември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Адвокати за интервюто на Цветан Василев, сриването на КТБ, мафията и скритите интереси за „Булгартабак“ и „Виваком“

Адвокати за интервюто на Цветан Василев, сриването на КТБ, мафията и скритите интереси за „Булгартабак“ и „Виваком“

Адвокати коментираха последното интервю на Цветан Василев, дадено от Белград. Юристите Константин Симеонов и Николай Хаджигенов гостуваха в новата рубрика „Пука ми“ в предаването „Просто Диков“. Те направиха анализ на основните твърдения на Цветан Василев за това, че премиерът Бойко Борисов е имал скрит интерес в сделката с „Булгартабак“, за клановете на Борисов и Пеевски, за мафията и детайли около сриването на КТБ.

„За първи път покрай затварянето на КТБ видяхме комбинирани действия на всички възможни силови структури, включително и БНБ, МВР и Прокуратурата. От там нататък, понеже случаят беше специфичен, включиха веднага и банков надзор“, обясни Николай Хаджигенов.

По повод продажбата на водещия телеком, Хаджигенов обясни, че подобни компании ги продават на прекупвачи. Препродава се многократно. Той коментира и твърденията на банкера, че има „два клана“ – на Делян Пеевски и на премиера Бойко Борисов. „Цветан Василев за първи път говори с такава фактология. Той говори за корупция на най-високо ниво“, подчерта юристът.

Адвокат Симеонов обясни, че още преди 2 години Цветан Василев е предупреждавал, че компанията ще стане руска собственост и по-точно на Външнотърговската банка на Русия. Той посочи и че е обществена тайна, че тя е банка на федералната служба за сигурност. „Когато се чу, че Василев е прехвърлил своите акции на един бизнесмен за 1 евро, в България имаше голям скандал. Сега такива въпроси не се повдигат, въпреки че Спас Русев спечели търга за продажбата на „Виваком“, практически се оказа, че няма пари или не иска да ги влага. Част от тези пари са под формата на заем от тази банка“, посочи адвокат Симеонов.

По повод твърденията на Василев за това, че в България има мафия, адвокат Николай Хаджигенов подчерта, че никога не е имало голям бизнес, който да не се отчита на правителството под някаква форма. До сегашните мащаби е стигнало благодарение на управлението на ГЕРБ, смята юристът.

Двамата адвокати коментираха и твърденията на банкера за сделката с „Булгартабак“, както и това, че Сталийски, Борисов и Пеевски трябвало да получат бонуси. Според Хаджигенов няма разделение между „клана на Пеевски и този на Борисов“, тъй като това били „два крачола на един и същи панталон“.

Журналистът Мирослав Иванов също даде детайли във връзка с интервюто на Цветан Василев и подробности около изнесените от него твърдения и схеми. „Има подаден сигнал в Лихтенщайн и там има образувано дело. Само прокуратурата може да каже на какъв етап е то. Прокуратурата много лесно можеше да стигне до реалните собственици на офширните компании, свързани с „Булгартабак“. Те са като матрьошки“ подчерта Мирослав Иванов.

„У нас корупцията е начин на живот“, убеден е Николай Хаджигенов.

Вижте целия разговор с Константин Симеонов и Николай Хаджигенов в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

  1. Към, така наречената, Галя: Грух, Грух, Грух………

  2. Емил михайлов

    Поздравления на г-н Диков,и на телевизия БИТ!Приемете мойте адмирации за обективното интервю,и за смелостта,да кажете истината!Всичко което казва г-н Василев,е самата истина,в момента България се управлява от шайка престъпници,мутри,и предатели,на българския интерес,за сметка, на други държави!Искам да подчертая дебело,че не познавам лично г-н Цветан Василев,виждал съм го само по телевизията.Но ако имах възможност бих му помогнал с каквото мога,защото мисля,че е добър човек,и е прекалено доверчив към хората,и за това има „вина“!Всеки един нормално мислещ човек,няма как да повярва на идиотските,и малоумни обяснения,за това как един собственик на една много добре работеща банка,изведнъж решил че трябва да я фалира,и да си открадне парите,от неговата банка,по точно казано,решил е да краде от себе си!Е не знам на тази малоумна история,кой би повярвал,освен някой олигофрен,защото и дете на пет години ще се исмее с глас!

  3. Е защо пак манипулирате и лъжете. Това не са адвокати, а адвокатите на самия Цветан Василев. Какво очаквате да ви кажат, обективната истина, че клиентът им е обрал парите на вложителите си ли? И че е виновен? Не знам какви са ви връзките с Василев, но вече доста явно почна да става, че заменяте ТВ7 в отбраната на един престъпник. Май новата телевизия на Василев се казва БИТ. А уж стартирахте с идеята да сте обективни. Случайност ли е, че адвокаът на Василев се изказва само при вас? Случайност ли е, че Мирослав Иванов, който се знае, че пише под диктовката на Василев, дава интервюта само при вас? Случайност ли е, че Василев дава за Вас интервюта? Случайност ли е, че Сашо Диков, който също е близък с пишман банкера води предаване при вас? Май, много случайности станаха на едно мясти.