петък , 22 юни 2018
Начало / Хайд Парк / Адвокатът на Цветан Василев: Прокуратурата не иска Василев в съдебната зала

Адвокатът на Цветан Василев: Прокуратурата не иска Василев в съдебната зала

Христо Ботев, адвокатът на Цветан Василев, коментира в ефира на „Хайд Парк“ старта на мегаделото КТБ. По думите му Цветан Василев много иска да се върне в България и да се защитава в съда, но няма гаранця, че процесът ще бъде справедлив.

„Когато клиентът твърди, че е невинен, аз трябва да отстоявам неговата позиция. Срещу прокуратура, която каца на луната и присажда глави, аз съм безсилен обаче. Денонощно трябва да чете съдията това дело, ние адвокатите сме чели избирателно, това, което касае само нашите клиенти. Ако той съвестно прочете делото, за него лято няма да има“, посочи Ботев.

Адвокатът заяви, че ще призове всеки един, който има отношение по делото, дори и Делян Пеевски.

„Ние не живеем в държавата КТБ, законодателството се променя според делото, интересно ми е ако един ден и те седнат на скамейката, правото вече е далеч от принципите за истинност и честност. Не вярвам, че за сърбите Василев е толкова важен, колкото членството им в ЕС. Никой не иска Василев в съдебната зала, защото неговото присъствие щеше да попречи на разграбването на банката“, допълни Ботев.

По темата КТБ, в студиото на „Хайд Парк“ гостува и журналистът от вестник „Капитал“ Росен Босев. По думите му първо „Капитал“ е започнал да прави разследвания за случващото се в КТБ.

„През 2013 година разследването на в-к Капитал беше подминато от прокуратурата. Тя чете избирателно. Цацаров встъпи като прокурор през 2013 година, а обвинението за КТБ започна през 2014 година. Какво е правил една година, при положение, че имаше признаци за корупция. Ако хванем логиката на прокуратурата, че е спестили 6 милиарда, какво ли щеше да стане ако бяха влезли в банката още през 2013 година“, коментира Босев.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …