неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Адвокатът на Цветан Василев: Да, клиентът ми търси закрила в САЩ. Може Пеевски и Цацаров да се сдобият с обвинения за КТБ

Адвокатът на Цветан Василев: Да, клиентът ми търси закрила в САЩ. Може Пеевски и Цацаров да се сдобият с обвинения за КТБ

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев търси закрила от САЩ. С тази информация излезе днес авторитетното издание „Дъ Хил”. Според него, Василев се опитвал да превърне своя  случай в първото дело по глобалния закон „Магнитски”. За целта вече била наета юридическа кантора от Вашингтон.

С коментар по темата в студиото на еМисия България гостува адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов. Той потвърди информацията и заяви, че вече се е срещал и разговарял с юристи в САЩ, като им е предоставил доказателства за клиента си и неговите мотиви да търси защита.

„Има много сходства между случая КТБ и Цветан Василев с казуса „Магнитски“, така че съответните институции в САЩ могат да повдигнат обвинения спрямо конкретни лица и институции в България, и в частност депутата от ДПС Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров.

„Нямаме никакви гаранции за справедлив процес в България. Затова предоставихме огромно количество материали на американските ни колеги“, допълни адвокат Симеонов.

С коментар по телефона се включи и Димитър Марков от правната програма на Центъра за изследване на демокрацията.

Какво е неговото становище и какво още заяви адвокатът на Цветан Василев – вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Виктория

    А този адвокат защо не каже простичко – Да, клиентът ми е виновен, ама иска като потъва, да потъне заедно с другите. Това е цялата истина. Василев просто не го кефи да поеме цялата вина за случилото се с КТБ. Яд го е, че другите си изиграха по-добре картите от него и се оказаха доста добре застраховани. Това обаче не го прави нито невинен нито репресиран, а просто един нагъл крадец, който се опитва да се измъкне от закона.

  2. Може и Пеевски, и Цацаров да се сдобият с обвинения за КТБ, но това са само предположения. Към момента основните обвинения са насочени към Цветан Василев, нали така?