събота , 18 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Адвокат Здравка Калайджиева: Неуместни са изявленията на министър Цецка Цачева, искаме оставката й

Адвокат Здравка Калайджиева: Неуместни са изявленията на министър Цецка Цачева, искаме оставката й

Група юристи поискаха с официално писмо оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Адвокат Здравка Калайджиева се включи по телефона в ефира на еМисия България и коментира защо е поискана оставката на министър Цачева.

„Неуместни са изявленията, насочени срещу свободата на изразяването на председателя на ВКС, както и на които и да е съдия за реформата. Взаимните нападки не могат да доведат до нищо добро, а опитите да се затвори устата на всички, които имат мнение и предложения, стои нелепо“, заяви юристът.

„За съжаление министър Цачева направи няколко изявления, с които изпрати послания до българския народ, че правна реформа няма да се извършва, въпреки че Екатерина Захариева заяви друго в Брюксел“, коментира адвокат Калайджиева.

„За нас остава неясно защо сме свидетели на такива противоречия и второ защо се прави с такъв тон и враждебност“, добави още тя. „Не виждам какво общо има г-жа Цачева с избора на членове на ВСС. Аз лично не се страхувам от обвинения“, коментира Калайджиева.

Чуйте целия разговор с адвокат Здравка Калайджиева в следващото видео:

Вижте също

Германия на ръба на предсрочни избори. Пучдемон се яви пред белгийския съд

Меркел опитва да състави правителство от три партии с различни концепции. След тежка нощ на …

Един коментар

  1. не се гаси.....

    По-голям скандал от това да искаш оставката на човек, чието име бъркаш. Уважаемата г-жа Калайджиева говори за „госпожа Тачева“ и това се чува ясно. Тачева беше министър на правосъдието в едни други, царски времена!