вторник , 18 декември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Адвокат Николай Хаджигенов с разкрития за финансови злоупотреби във федерациите по кик-бокс и муай-тай

Адвокат Николай Хаджигенов с разкрития за финансови злоупотреби във федерациите по кик-бокс и муай-тай

Николай Хаджигенов гостува в студиото на „Честно казано“ в ролята на родител и дисидент. За мрачната и тъмна страна на българския спорт.
Според него, във федерациите по кик-бокс и муай-тай се разиграват финансови еквилибристики.

„Има безброй възможности да се краде. От 2013 годинина федерациите са ръководят от Боян Колев, който е следствен от 2014 за финансови престъпления, за повече от 6 милиона лева. Преди 14 години заведох децата си да тренират бойни спортове, те станаха национални шампиони, а аз станах един от двамата международни съдии у нас. Бюджетът е голям, а ние, родителите сме основните спонсори“, заяви Хадигенов.

По думите му проблемът идва от Министерството на спорта.

„В министерството всичко е сбъркано – те отпускат бюджет за 300 000, получават отчет за похарчени пари и не проверяват дали наистина са изхрачени парите по предназначение. Парите не стигат до клубовете и децата, а на всичко от горе ги преследват – спират им правата. Правят го, защото могат“, допълни Хадигенов.

Подробности за разкритията на адвокат Хадигенов, гледайте във видеото.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …