понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Адвокат Николай Хаджигенов: Ритането на бабички по границата по избори е престъпление

Адвокат Николай Хаджигенов: Ритането на бабички по границата по избори е престъпление

Адвокат Николай Хаджигенов гостува в студиото на „Просто Диков“ и коментира защо според него това, което Валери Симеонов направи на границата може да се накаже със затвор от 2 до 7 години.

„Ритането на бабички по границата по избори, ако можем така да го наречем, е тежко престъпление, доколкото Валери Симеонов към онзи момент е кандидат за депутат т.е. длъжностно лице. Има още една квалификация – организирана група, създадена целенасочено за целта. От 2 до 7 години затвор е съвсем оптимистична прогноза с уговорката, че не живеем в правова държава и за това Валери Симеонов е горд ритач на бабички“, коментира адвокат Николай Хаджигенов.

Той подчерта, че по-важното и по-същественото е, че става дума за организация, създадена от Обединените патриоти, да се блокира границата, за да попречат на български граждани да упражнят гражданските си права в България. А това също е тежко престъпление, според българския закон.

„Патриотите постигнаха целта си – три дена не слязоха от медиите. А преди дни Джамбазки каза, че съжаляват, че са загубили гласове. Не съжаляват за престъплението. Отговорността е лична и той също е в кюпа“, смята Хаджигенов.

По думите му, те трябвало да бъдат задържани още на границата и „вкарани в панделата“. Сега на Цацаров му е хрумнало, че това е чудесен начин да ги държат на каишка и там поисканите от тях министерски постове, ще бъдат намалени или ще правят каквото Бойко Борисов поиска“, смята юристът.

„Когато трябва да използва дипломата и знанията си за мръсни цели, Цацаров е номер 1“, добави Хаджигенов и каза, че Обединените патриоти са направили горди самопризнания по телевизията още на границата.

„ЕНП е селски събор и на Бойко там му е мястото. Ненапразно се чувства добре там“, смята юристът. Хаджигенов коментира резултатите от изборите, машинното гласуване, както и кандидатурата на Борислав Сарафов за член на ВСС.

Чуйте целия разговор с адвокат Николай Хаджигенов в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

  1. Любомир

    Шва ви еба боклуците , а пьк помияра мухльо и продажни, хаджи генов с турска фамилия да ходим в анадола

  2. това са националисти, а не патриоти

    Тези потресаващи кадри бяха отново позор за България, и разбира се обиколиха целия свят в новинарския поток. Целият свят видя този резил, само прокуратурата в България не. Това е вторият резил.

  3. Няма по- точен коментар…Няма по- реален в дискусиите от Г-н Генов!…Сполай Ви ЧОВЕЧЕ…Т.Е.:ЧОВЕК С ГЛАВНО Ч…