вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Адвокат Николай Хаджигенов: Прокуратурата защитава Пеевски и всичките му интереси

Адвокат Николай Хаджигенов: Прокуратурата защитава Пеевски и всичките му интереси

Делото КТБ в цифри – 1360 тома доказателствен материал, 90 експертизи, 400 свидетели, 146 обвинения към Цветан Василев и над 2 млрд. лева откраднати от банката. Адвокат Николай Хаджигенов направи задълбочен анализ на пропуските по мегаделото КТБ в предаването „Просто Диков“.

„В този обвинителен акт липсват освен Пеевски и приближените му, липсват една купчина политици и най-вече липсва прокуратурата. Защото тя беше органът, който „уби“ Пеевски, за да намери формален повод да влезе в КТБ. Те го използваха за претекст, за да съборят банката. Банката най-вероятно и до ден днешен щеше да е жива, тогава беше банка номер едно у нас. 6 месеца след затварянето си тя разплати над 6 млрд. лева, толкова по въпроса колко кофти банка е“, коментира Хаджигенов.

По думите му със сигурност е имало и непочтените практики, като финансирането на Бареков и други политици и безлихвените кредитни карти.

„3/4 от държавните пари бяха там, това не е случайно. Всичко това беше нарочно и за това на мен ми липсва прокуратурата и Пеевски в този обвинителен акт. Няма банка, която да издържи на това теглене, което се личи. 3 години след фалита, те продължават да крадат активите на банката“, посочи Хаджигенов.

По думите на адвоката, в практиката му не е имал случай дело да започне без разпит на главния обвиняем.

„Преди повече от 3 години, „Бивол“ на база Закона за достъп до обществена информация публикуваха как Ирен Кръстева закупи с кредити от КТБ своята медийна група. Толкова по въпроса, прокуратурата лъже, всеки път, когато чуят Пеевски те бягат, колкото сили имат. Те защитават всячески Пеевски и всичките му интереси. Те са най-доброто острие на Пеевски и най-добрите му защитници“, допълни Хаджигенов.

Адвокатът коментира и скандалната афера „Суджук-Гейт“.

Цялото интервю с адвокат Николай Хаджигенов, вижте във видеото.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. Ti dane si na debelaka chovek deto pischesch gore baditche aaa .

  2. не се гаси.....

    Аз не знам дали е ял суджук Борисов, но Сашко скиорчето ще гризне дръвцето. Фриц Николайчо -компетентен от съдебната реформа, през абортите, МОЧА, гейове и бойните изкуства, в момента за 6 път за седмицата лае при Диков. Той изглежда спи в телевизията. Припомням ви, че тази тъпа история се повтаря – така беше 2-3 месеца преди да фалира ТВ7, а в тази тираджийска кабеларка прибраха до 80% от личния състав на фалиралата Цветанвасилева радиоточка! Освен това една от най-тежките и нелечими зависимости е да те показват по телевизията. Адвокате, адвокате, приличаш на заложник…