понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Адвокат на бившия шеф на Фонда за лечение на деца: Все още няма конкретно обвинение

Адвокат на бившия шеф на Фонда за лечение на деца: Все още няма конкретно обвинение

Адвокатът на бившия шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина коментира, че все още не са повдигнати конкретни обвинения на Павел Александров, повече от месец след задържането му при показна акция през април, и все още не е потърсен по процесуално-следствени действия.

„Той не знае какво е сгафил. За него, той винаги е спазвал разпорежданията, това, което е написано в правилника, и това, което съгласувано с Министерството. Какво да се изправи и да обяснява?! Ако имахме конкретно обвинение, разбира се, щяхме да обясним. Но на този етап само преписани текстове от Наказателния кодекс, не дават възможност да видим какво е реално“, каза адвокат Диана Ангелова в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Тя бе категорична, че трябва да има обвинения, за да може да се даде обяснение по тях. И посочи, че до момента е повдигнато обвинение в сговор с няколко лица за извършване на престъпления в страната и чужбина.

По думите на защитничката не е нормално Александров да бъде арестуван около 12 ч. на обяд, а едва към 18 ч. да му бъде връчена заповед за арест.

„Това, което са направили служителите на ГДБОП – да го разхождат с белезници преди да има подписана заповед за задържане, е нарушение на закона“, каза Ангелова и допълни, че, за съжаление, действията им в тази ситуация не са изключение.

„Това, което се извърши във Фонда, показва липса на правилна преценка на ситуацията. Не са имали никакви данни, че някой се укрива – те са били на работното си място, нито че притежава оръжие. Служителите на Фонда са 5-6 души и спокойно е могло да бъдат призовани, да се иска обяснение и ако трябва, даже да бъдат задържани“, посочи тя.

Защитничката допълни, че ѝ е отнело ден и половина, за да открие къде е бил задържан Павел Александров.

Адвокатът подчерта, че показните действия са целели само насочване на обществения интерес.

„Павел Александров не е нарушавал правилника за дейността на Фонда, както твърди министър Москов“, категорична е Диана Ангелова.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …