вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Адвокат Людмил Рангелов за дефектите на прокуратурата и пропуските на МВР

Адвокат Людмил Рангелов за дефектите на прокуратурата и пропуските на МВР

284 души са осъдили прокуратурата по Закона за отговорността на държавата за вреди (ЗОДОВ) през м.г., сочат данните на обвинението. В почти всеки от тези случаи – 97.2%, прокуратурата е отговорна заради незаконно обвинение.

Адвокат Людмил Рангелов гостува в студиото на еМисия България и коментира притеснителни ли са данните и има ли решение как да бъдат намалени тези случаи.

Това са признаци за дефекти на прокуратурата. В продължение на години прокуратурата не може да се ориентира дали е събрала достатъчно доказателства или не е“, обясни Рангелов. Той даде пример с някои от подсъдимите по делото „Октопод“, „Всичко коз“ и други подобни казуси с гръмки имена.

„Много се увеличи броят на престъпленията, свързани с наркотици. Друг въпрос е и че МВР отчита намаляване на престъпността, но това се дължи на факта, че голяма част от гражданите вече не се оплакват от някои престъпления, защото не виждат смисъл“, заяви адвокат Рангелов и обясни, че заради това се отчита спад в боря на престъпленията.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …