неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Адвокат Димитър Вълчев: Всеки носи своя храм в себе си

Адвокат Димитър Вълчев: Всеки носи своя храм в себе си

„Сам е всеки, който търси своя храм. Отвори врати и приеми тази тиха нощ в сърцето си“. Това е част от текста на песента „Храм“.

„Аз не съм религиозен човек. Религията е част от традицията на този народ“, разказа адвокат Димитър Вълчев, който е музикант и автор на текста.

„Всяка вечер в живота на човека може да бъде тиха и свята. Всяка човешка душа е храм и всеки носи своя храм в себе си. Песента за мен е стара. Тя е от преди 13-15 години. Бяхме група „Жар“, спомня си адвокат Вълчев.

„Едното ми дава усещане за самостоятелност в професията, което ти дава някакъв стабилитет. И това ти дава правото да пееш и свириш това, което искаш. Съвсем лесно се съчетават двете амплоа“, добави Димитър Вълчев.

Той разказа и за първата рок-опера „Рама“ и си спомни, че е участвал като автор на част от музиката през 1981 г. Пожеланието му към всички рокаджии е да вдигат високо знамето на рока.

„Да живеят достойно и да се радват на дните си“, пожела на зрителите на Би Ай Ти Димитър Вълчев.

Чуйте целия разговор с адвокат Димитър Вълчев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …