четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Адв. Николай Хаджигенов: „Разкритото“ убийство на Георги показа тоталната импотентност на МВР

Адв. Николай Хаджигенов: „Разкритото“ убийство на Георги показа тоталната импотентност на МВР

В рубриката „Срещу течението“ Диков ще ви срещне с адвокат Николай Хаджигенов, който не се присъедини в общия хор на еуфория около разкриването на убийството на младия Георги в Борисовата градина.

„Не споделям подобна еуфория, защото тя не е съвместима с разбиранията ми за правовата държава. Т.нар. еуфория поде един типичен „цветанизъм“. Това дали този е убиецът може да каже само и единствено съдът – нито МВР, нито прокуратурата. Не споделям безумния ентусиазъм по друга причина – за пореден път видяхме тоталната импотентност на МВР, защото на практика разследване няма“, категоричен е юристът.

„Не е възможно оръжието на убийството да лежи в шахта на 5 метра от мястото на престъплението – какво са правили точно МВР. Това престъпление е разкрито не заради блестящата работа на МВР, а защото някой го е предал. Което е чудесно, между другото“, заяви адвокат Хаджигенов.

По думите му, тогава са станали ясни типични за българското общество факти, които го докарват до истеричен бяс. Той коментира и детайли около казуса – как е повдигнато обвинението и защо работата на МВР е да отбележи убийството, но не и да го разследва.

Той коментира и случая с убития командос Емил Шарков. (Майката на Шарков гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич по-рано днес и също коментира темата. Вижте разговора с нея ТУК).

„Самите командоси са елитна част, но началниците им са кретени. Това е сигурно най-неграмотната акция. Момчетата, които бяха ранени и Шарков всъщност са жертви не на този, който гръмна с пушката, а са жертви на ръководството на МВР. Там назначават хора, които не бих взел да ми метат двора“, коментира Хаджигенов.

Чуйте целия разговор с адвокат Николай Хаджигенов в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …