сряда , 21 ноември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Адв. Николай Хаджигенов: Един независим прокурор може да повдигне обвинение на Борисов

Адв. Николай Хаджигенов: Един независим прокурор може да повдигне обвинение на Борисов

Един среднограмотен прокурор или поне малко независим може да повдигне обвинение на Бойко Борисов за каквото се сетите. Ако щете, може за нещата от послендите дни на втория му мандат – може за това, че бе заобиколено цялото законодателство, за да може Борисов да кара джипа на горските. Това е емблематичен пример за злоупотреба с власт.

Това категорично заяви адв. Николай Хаджигенов в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Цветан Василев в последните си две интервюта за Би Ай Ти казва: „Аз плащах на правителсвото и на хората на Бойко“. Ето ви основание за стотина години решетки. Направи ми впечатление още нещо, което властта игнорира, което е белег, че е факт. По времето на правителството на Пламен Орешарски, когато тръгнаха да затварят КТБ, Цветан Василев си организира среща в Бойко Борисов, който тогава е никой, не е премиер и въпреки всичко Василев отива при него – защо. Ето, още един белег за политическа корупция – Цветан Василев знае, че Борисов е човекът и отива, въпреки че той не е премиер. Ако имаме истинска прокуратура, та дори и със съществуващото законодателство, то всички трябва да изгният в затвора“, подчерта още адв. Хаджигенов.

По думите му при подобни интервюта няма как политиците да участват в избори, а Борисов да казва, че е най-подготвеният премиер, а трябва да има разследване.

„Корупцията у нас е очевидна. Дори не е нужно да си наказателен юрист, за да видиш, че корупцията е повсеместна. У нас политическата корупция е начин на живот“, категоричен е защитникът.

„За да се случи драстична промяна, от каквато имаме нужда в България, трябва да има критична маса граждани. Уви, румънците и в това отношение са светлинни години преди нас. На тях не им пукаше от студовете и излязоха 500 хил. души навън и те ще постигнат целите си. В демократичните държави, когато правителството излезе от релсите и започне да работи за собствения си интерес, започне да се корумпира и спира да се грижи за правата на гражданите, те излизат на улицата и насила „спират трамвая“, т.е. карат правителството или да влезе в релси или да си замине и избират ново“, коментира адв. Хаджигенов.

„Всеки българин е затворен в собствената си черупка на дребното си ежедневие и примитивното си оцеляване във вида да има какво да ядат децата, както беше по времето на социализма, а мен това ме докарва до истеричен бяс, защото не води до нищо. Всъщност, за съжаление, българите си харесваме оковите и си ги носим вкъщи“, смята той.

Попитан защо главният прокурор повдигна обвинения на бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, но не и на техния шеф – премиера Бойко Борисов, адв. Хаджигенов каза, че Сотир Цацаров и Бойко Борисов са заедно и са основна част от модела #Кой.

„Всъщност това е моделът #Кой – политиците и контролът за законосъобразност върху тях в лицето на прокуратурата. А те са заедно от самото начало на прехода. Политиците си избират главен прокурор, който след това ги пази. Просто при Цацаров това придоби ужасяващи мащаби и стана очевидно“, подчерта защитникът.

По думите му главният прокурор ще пъде първият, който няма да изкара мандата си докрай, защото „хората няма да го изтърпят“.

Вижте цялия разговор с адв. Николай Хаджигенов в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. Д Иванова

  Само за Румъния не мога да се съглася! Да не се учудим, ако Румъния тръгне по пътя на Украйна. Там внимателно, много внимателно. Не сте ли се замисляли, как така Маковей стана толкова известна у нас? И коя е тя всъщност? Никак, ама никак вяра нямам там. Соросоидните произведения са от всякакъв калибър!

 2. Огнен Иванчев

  Браво г-н Диков!
  Не, не браво, а БЛАГОДАРЯ!!!
  Това е истинска ясна, по-точно изясняваща, смела, честна журналистика. Без- и над партийна. Опасна деност, за която Ви стискам палци. Във възторг съм от Вас и повечето от хората, с които разговаряте в студиото си. За съжаление българите не са дорасли за този начин на мислене и ДЕЙСТВЕ!!! Казаното от г-н адв. Николай Хаджигенов между позиция 2:55 и 4:44 – ТОЧНО ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
  Диалозите Ви с Люба Кулезич правят чест и на двама ви. Люба казва точно нещата, колкото и неприятно да звучат думите ѝ в ушите на „някои същества“. Радва ме вашата(на двама ви) съвместна работа. МОЛЯ ВИ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ!!!!
  с най-голямо уважение
  Огнен Иванчев

 3. Марешки и Боко

  Много е прав. По мирен път мафия не се бори. Те имат пълната власт и разполагат с милиарди от народа.