сряда , 18 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Адв. Диана Ангелова: Обвиненията към Павел Александров са абсурдни

Адв. Диана Ангелова: Обвиненията към Павел Александров са абсурдни

Обвиненията към Павел Александров са абсурдни, обобщи адвокатът на бившия шеф на Фонда за лечение на деца – Диана Ангелова.

Тя обясни, че най-общо той е обвинен за това, че като е разписвал за осребряване представените му фактури по разходите за обслужване на болните деца за Турция през 2015 г, е „присвоявал“ средствата. Тези средства са отишли са предназначение, а Министерството на здравеопазването ежемесечно е фиксирало разходите и се е знаело какво се случва., категорична е адвокатката.

Александров няма как да лъже, тъй като той е изплащал средства по официално представени документи, а освен това не са постъпвали никакви оплаквания от страна на деца и родители, добави Ангелова.

Тя обясни, че второто обвинение срещу Александров е свързано с решение на Обществения съвет към фонда номер 3 за това, че с оглед бързина и животоспасяващи действия на Павел Александров е бил даден картбланш да подписва поставянето на определен вид консуматив на болни деца, както това е станало в 18 случая. Според прокуратурата той е слагал подписа си „нецелево“.

Третото обвинение е свързано с факта, че бившият директор е подписвал през 2015 г. (което е правено и преди това) формуляр S – завършващия изискуем документ, за да имат право децата да се лекуват в чужбина. Въпреки че това е ставало със съгласието на МЗ, се вменява, че той го е правел, за да навреди на ведомството, а не за да могат да заминат децата, коментира Ангелова.

Посредникът между турската болница и Фонда Гюрай Ходжев, който не е обвиняем, бе потърсен по телефона по време на предаването, но не се отзова. Той обаче е споделил, че работата му с Павел Александров не е била по-различна от тази с другите директори по никакъв начин.

Адв. Ангелова съобщи още, че докато е траел разпитът пред следовател, в стаята е влязъл непознат, който му е казал, че някоя г-жа Вельова иска информация. Не съм чувала за такава колежка и ще сезирам наблюдаващия прокурор, закани се адвокатката.

Наблюдаващия прокурор не остави случая на ГДБОП, а на разследващи, които явно обслужват МЗ, коментира още тя.

Водещият Сашо Диков коментира в предаването си и по друг случай на обвинен, а именно бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев, обвинен в безстопанственост въпреки че е оставил 100 млн. лв. на вуза. Не му дават да си построи сграда или да държи парите в банка, от което университетът е загубил около 20 млн. от лихви, посочи Диков.

Чуйте целия му коментар по случая:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …