понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Абсурдите на ежедневието през погледа на поета Добромир Банев

Абсурдите на ежедневието през погледа на поета Добромир Банев

Абсурдни времена – в такива живее всеки наш съвременник в България според поета Добромир Банев, който направи алюзия със заглавието на своята съвместна едноименна книга с поетесата Маргарита Петкова.

В еМисия България той разказа как се е отказал от личния си автомобил, за да пътува в градския транспорт, да събира истории и да наблюдава хората. А лицата им, според него, за съжаление не са усмихнати.

„Българинът е толкова угрижен, смачкан и съсипан, той е ошмулен, няма самочувствие, ентусиазъм, вяра“.

Според Банев абсурдите на политиката у нас също непрестанно влизат в личния живот на хората и ги объркват. Българите не са много правно грамотни и цялата тази изборна какафония ги отказва да гласуват, смята писателят.

Самият той обаче ще гласува, тъй като смята, че човек винаги трябва да избира – дори да е по-малкото пред по-голямото зло.

Българинът със сигурност чете, обаче, а много млади хора проявяват интерес към съвременната, и то българска, поезия и литература, отбеляза още Банев.

Писателят обаче призна, че четенето не може да измести нещата, които липсват в живота на човек, или пък когато той е изправен пред ситуация да оцелява.

Чуйте целия разговор с него:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …