събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Абитуриентски свинщини – има ли граници простащината и може ли да бъде спряна

Абитуриентски свинщини – има ли граници простащината и може ли да бъде спряна

Докога свинщината на абитуриентските балове ще се повтаря и има ли шанс младите хора да се научат на възпитание, естетика и културни маниери? Може ли простащината да бъде озаптена или е безгранична – това коментира в студиото на „Честно казано“ култовата дизайнерка Албена Александрова.

Повод за участието й стана клип на абитуриенти, веселящи се до кофи за боклук с бири в ръка, под звуците на чалга мелодия. Самата дизайнерка публикува видеото във Фейсбук, силно възмутена от гледката.

„Всичко това се случи под прозорците на бутика ми в центъра на София. Въпросните абитуриенти са от елитната гимназия „Пушкин“, където всяка година има бой за прием в първи клас“, разказа Александрова.

„Истината е, че няма критерии – това се възпитава и в училище, и у дома. Ако ти вкъщи не си успял да научиш това, поне в училище може да се култивира вкус към естетиката, към възпитаното поведение. Този начин на забавление е въпрос на култура, той не е незаконен, така че полицията няма как да го предотврати“, смята дизайнерката.

„Аз също имам син и той не е правил такъв абитуриентски бал. Така че, не искам да нося колективна вина за тази свинщина“, категорична е Александрова.

Тя коментира и визията на първата дама Десислава Радева, която влезе в центъра на публичното внимание с тоалетите при посещенията на президента в Брюксел и визитата му при папата.

„При Деси Радева все още липсва стил, усещането да си дама. Аз лично ще я посъветвам не да се примири, а да се смири, защото от поведението й си личи една напрегнатост. Нека си вземе един много добър консултант, който да въведе използването на по-лек, изчистен грим, да полага повече грижи за лицето, защото там има проблеми, да заложи на по-добра прическа, омекотяване на стойката, на поведението като цяло“, посъветва Александрова.

„27 години ние сме толерантни към простотията. Призовавам да има учебни предмети в училище, в които децата от малки да свикват и да приемат нормите за красиво и грозно, за да им създадем критерии и оценъчна система“, каза на финала една от най-успешните български дизайнерки.

Вижте цялото интервю с Албена Александрова в следващото видео!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

  1. Баловете са остатък от комунистите през социализма . Това е отживелица . Хората се оплакват , че нямат пари , а се охарчват като за позледно . Спрете се бе хора . Показването кой е най-богат е смешно и отживяло . На запад няма такова нещо . По дяволите !

  2. Тя не знае как се казва този парк сега,
    „парка на свободата „?
    Как ли се казва сега? Тук спрях да гледам това интервю! Цялата първоначално отлична идея, рухна. Жалко. Аз на мястото на водещата бих изгонил тази напудрена комунистическа мърла тутакси от студиото. Ако подобни безобразни и нагли червени първенюта ще дават тон за културата и модата на България, колкото и да е ужасно за мен, ще предпочета чалгата! Позорно предаване. Люба, свали го от сайта, това в срам за цялата телевизия!
    Борисовата Градина никога не се е наричала „парк на свободата“, освен в мозъците на престъпната банда, на която въпросната „модистка“ принадлежи .