събота , 21 юли 2018
Начало / Кино Европа / А защо да не живеем заедно

А защо да не живеем заедно

“А защо да не живеем заедно” – игрален филм, Франция-Германия. Режисьор – Стефан Роблен. 
Събота, 14 ноември, 20.00 часа в София; 9/8 c PM в Чикаго.

Петима близки приятели, пет различни характера: Клод, който винаги е обичал жените, неочакваната двойка Ани и Жан – политически активист и буржоазна традиционалистка, и Жана и Албер – тя феминистка, той политически бонвиван.

Петима дългогодишни приятели, пет различни проблема, породени от остаряването.

А защо да не живеем заедно

Сърцето на Клод сега е по-слабо, отколкото неговата пламтяща страст. На Жан вече не е разрешено да се занимава с хуманитарна дейност – заради възрастта му е твърде рисков за застрахователната компания! Ани иска да спечели отново вниманието на своите внуци със скъп басейн. Жана крие сериозна болест. Албер не забелязва, че паметта му прави номера.

Решението е обща къща.

А защо да не живеем заедно

Петимата решават да се преместят да живеят заедно, защото синът на Клод вече е избрал стая за баща си в старчески дом, дъщерята на Албер е дала кучето му в приют, без да го пита, а никой от петимата приятели все още не желае да се откаже от независимостта – все още не.

За да направят общия си живот малко по-лесен, Жана наема младия студент Дирк, който се премества с тях в дома на Ани и Жан.

Филмът бе в селекцията на София Филм Фест през март 2012 година.

В ролите:

Ги Бедос – Жан
Даниел Брюл – Дирк
Джералдин Чаплин – Ани
Джейн Фонда – Жана
Клод Риш – Клод
Пиер Ришар – Албер

Вижте също

Цирк Колумбия

„Цирк Колумбия“ – игрален филм Босна и Херцеговина-Франция-Великобритания-Словения-Германия-Белгия-Сърбия, 2010 година. Режисьор Данис Танович. Петък, 25 …