петък , 23 март 2018
Начало / Коментар / А Борисов е на кон…
Снимка: БГНЕС

А Борисов е на кон…

Погледнете към Реформаторския блок. Сега погледнете към премиера. Погледнете към реформаторите. Там депутати на ДСБ излязоха в опозиция, а доскорошните им съдружни партии се заклеха във вярност към управлението. Дух и тяло. Вярност и предателство.

Погледнете пак към реформаторите. Там Цветан Цветанов видя „комплексиран партньор, който повишава градуса в управлението“.

Сега погледнете към управлението. Предколедно, само за седем дни, държавата избра две компании, свързвани с Делян Пеевски и Валентин Златев. Те ще строят 60 км от магистрала „Хемус“. Първият ще получи 500 млн. лв., а вторият – 300 млн. лв.

Още ли гледате към реформаторите? Върнете се пак към управлението. Намерението да се осигури „бърза“ бърза помощ – линейката да достига до 8 минути на място, се отлага за 2020 г. Финансовото министерство ще задължи фирмите да плащат ДДС върху фирмени активи като мобилни телефони и компютри, ако започнат да се ползват за лични нужди. Екипът на Владислав Горанов не мисли как да повиши събираемостта на данъците, а как да наложи все повече данъчна тежест. В МВР реформата беше отложена. Тържества за битовата престъпност.

Погледнете към реформаторите. Сега към премиера. „Плаващи мнозинства“ събират ГЕРБ, ДПС, партията на Георги Първанов, националисти, патриоти, социалисти и други съдружни. В парламента няма опозиция. Промените в Конституцията няма да доведат до промени в съдебната система. Но едни извънредни избори биха довели до убедително мнозинство на ГЕРБ и ДПС, а удобни сателити ще кръжат около тях. Погледнете Радан Кънев – иска предсрочни избори. Погледнете към Лютви Местан – и той ги иска. Михаил Миков се присъедини към тях.

Погледнете Реформаторския блок (РБ). Сега погледнете премиера. Погледнете пак РБ. Сега отново премиера. Може ли да изглеждате като него? А да управлявате като него? Къде сте? В България… Сега Борисов е на кон… извинете, трон.

Вижте също

Чеверме-патриоти

Стигнахме дотук. По телевизора ни убеждават, че кренвиршите ни са от месо, а перилният препарат …

Един коментар

  1. Дафина Николова Хаджимитева

    Нищо ново на хоризонта – като изключим периода 44-89 г. защото по това време правата на народа са само думи на книга.На политическата сцена се е появил ИЛИЯ – уж с нови дрехи – погледнал се – пак в ТИЯ… Новото е че наследниците на комунистите (социалистите) станаха политически хамелеони. Народа ни отново почна да се съмнява в посоката към която ни поведоха десните начело с Герб, не защото не живеем по-добре, а защото позволихме на олигархията (няма цвят) да ни диктува как да живеем примирени. Изборите ще определят новото държавно управление, но парите се държат в една малка група хора които чрез бедните „политици“ държаха държавата в мътни води и успешно ловяха рибата. За различните прослойки и етноси се появиха и местни“ водачи“. Циганите в тази държава станаха нагли защото нямаше десетки години нула реакция срещу тях. Те са ценен контимгент за политическите пазарлъци – источник на гласове. Обществена тайна е че във всеки цигански квартал има един тартор който държи в подчинение собствените си хора от етноса с ток и лихварство – пример е Бат Сали. Други експлоатират хората си каро роби за едното парче хляб. За това от първите години на промяната – циганите или ромите първи се наредиха ха опашката за социални помощи в развитите европейски държави, но там на място откриха и други ниши за вадене на пари – проституция, наркомания и мокри поръчки. Точно там се събраха интересите на ромски и български престъпници. Когато се поналяха с пари почнаха да се трепят помежду си. Нито едно партийно управление не се справи с тях. Картинката до този момент е тъжна. Децата ни се изнесоха далеч зад океана да работят и се развиват и така да помагат на близките си но и за развитието на друга държава.
    КОЙ И КАК ЩЕ ГИ ВЪРНЕ?