петък , 14 декември 2018
Начало / Новини / 800-килограмов мраморен блок премаза строител във Враца. Крие ли рискове приемането на еврото и още от късните новини на 12 януари

800-килограмов мраморен блок премаза строител във Враца. Крие ли рискове приемането на еврото и още от късните новини на 12 януари

Мъж загина на работното си място във Враца. Инцидентът е станал днес преди обяд във фирма за обработка на скално-облицовъчни материали, която се намира в Западната промишлена зона.

42-годишният Пламен Петков заедно със свой колега полирали огромен мраморен блок, който тежи около 800 килограма в едно от производствените халета. В един момент елементът се наклонил към тях. Другият работиник успял да избяга, но Пламен се опитал да закрепи изделието и бил затиснат под него. Откаран е веднага в спешното приемно отделение на врачанската болница, където починал от тежките наранявания. Полицията и експерти от Инспекцията по труда разследват злополуката.

Първи град с грипна епидемия. Регионалната здравна инспекция – Перник обяви грипна епидемия на територията на Пернишка област от събота.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. Директорите на болниците при необходимост трябва да осигурят допълнителни легла за вътрешните отделения на съответните структури. РЗИ – Перник връчи предписание на началника на Регионално управление на образованието в града – 15, 16 и 17 януари да бъдат обявени за неучебни дни на територията на областта.

България е на път да влезе в чакалнята за еврозоната. Крие ли рискове това? Отговорът потърси репортерът Анелия Джамбазка.

Още новини вижте във видеото.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …