сряда , 17 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / 80 бездомни ще прекарат студената нощ в кризисния център в „Захарна фабрика“. Колко ще останат на улицата?

80 бездомни ще прекарат студената нощ в кризисния център в „Захарна фабрика“. Колко ще останат на улицата?

Днес ще отвори врати кризисният център в „Захарна фабрика“ за настаняване на хора, останали без дом. В него са подсигурени подслон и топла храна за 80 души.
Подробностите обобщи репортерът на Би Ай Ти Димитър Иванов, негов събеседник е Пепи Джуренов – директор на центъра за временно настаняване.

„До 30 март тук ще осигурим подслон на 80 души, в другия център има място за още 90 души. Те могат да домуване от 18:00 вечер до 10:00 часа сутрин. От дарители са осигурени средства за храна и топли напитки. Всяка година се слагат допълнителни походни легла, достигали са до 200 души през студените зимни месеци“, посочи Джуренов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …