понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / 50-те най-прекрасни непознати местенца в България – вече достояние и на чуждестранните туристи

50-те най-прекрасни непознати местенца в България – вече достояние и на чуждестранните туристи

50 най-прекрасни, закътани и малко известни кътчета в България вече са достояние и на чуждестранните туристи в пътеводителя 50 ѕесrеt рlасеѕ tо dіѕсоvеr іn Вulgаrіа.

Той обединява избрани места от двата пътеводителя, кoитo Реіkа.bg вече пpeдcтaви на бългapcĸитe cи читaтeли през 2015 и 2016 г.

За тях и новия пътеводител на английски език в еМисия България разказа един от съставителите и авторите Мария Ангелова. Те е част от екипа на Peika.bg и група ентусиазирани пътешественици, които обикалят България в търсене на тези дестинации.

Искахме да покажем нещо различно от традиционните топ 20, които чужденците обикновено обикалят – една различна и малко известна България, места, където ходят местните, автентични преживявания, обясни тя.

По думите й се оказва, че много от въпросните дестинации са непознати и за самите българи. Мария Ангелова даде пример с приказния горски парк „Небесните пасбища“ край село Осиковица, с Момчиловата крепост в Родопите, на която се прожектира легендата за планинския юнак, с брега на Тюленово със скалния мост и невероятните изгреви…

Тя разказа още, че много от местата са подсказани от читатели, други пък са откривани от екипа по странни начини. Имаме една традиция – на третата табела по пътя отбиваме, независимо къде ще ни отведе, оставяме се на случайността, даде пример тя.

По думите й в книгата са включени места, които лично те харесват. В екипа казваме, че най-любимото място е следващото, казва Мария.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …