понеделник , 22 октомври 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / 40 прокурори от Пловдив ще разследват нападения над лекари и сестри

40 прокурори от Пловдив ще разследват нападения над лекари и сестри

Прокуратурата взима нови мерки в борбата срещу насилието над медици. 40 прокурори от прокуратурата в Пловдив ще провеждат ускорени разследвания на нападенията над лекари и медицински персонал.
Разследването на нападения над медици вече е ще приоритетно. Лекарите ще получат телефони за постоянна връзка с прокурор и служител на полицията.

От болниците пък ще се изисква по-бързо да осигуряват документи по случаите, както и пострадалите да се явяват за сведения. В най-голямата болница в Южна България УМБАЛ „Св. Георги“ вече имаше няколко прояви на агресия. При последния случай, афектиран баща на дете, погълнало прах за пране, напада медици.

Болниците ще ограничат достъпа на външни лица и ще осигурят радиостанции в кабинетите на Спешното отделение.

Повече от новините на БиАйТи – ТУК

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

  1. У настръхнах пак като чуя за медици и се сещам за Либия дето ни задържаха медиците даже май изнасилиха някои женици всичките бяха тормозени .Няма да забравя тогава прокълнах Либия и целия шибан народ . По това време по телевизията даваха , че са имали да ни връщат пари заем на България. Според моето съждение на нещата мизерниците
    решили да отвлекат и измъчват Бг медиците точно поради тази шибана причина .Майкави да плува в кръв. Цяла Либия да се дави в кръв.
    Този имейл няма да го прочете никой защото има расизъм и насаждане на омраза. Коментара съдържа вулгарни думи и е променен. Това го пиша аз , но според мен ще бъде променен .Ако го четете така значи не е променен , за което благодаря.