петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / 33 – числото на една дебютна изложба

33 – числото на една дебютна изложба

Как обикновена игра за свързване на точки, научена в 5-ти клас, може да се окаже в основата за бъдещ арт проект?

За дебютната си изложба, озаглавена „33“, разказва Мег Коновска – артист по визуализация и дизайнер, която живее в Лондон.

Изложбата се открива на 11 март в галерия „Европа“ и ще продължи до 22 март.

Мег е завършила компютърна графика и анимация в Нов български университет и магистърска степен по изкуствата в престижния Централен колеж по изкуство и дизайн на Сейнт Мартинс (Central Saint Martins). Нейни творби включват видео и изобразително изкуство, дизайн, уеб и графика, журналистика, творческо писане и др.

В изложбата участват 33 акварела, с размер 33 х 33 см, всеки от които се прави по следния начин: със затворени очи на листа се нанасят по случаен принцип 33 точки, съединяват се в непрекъснат контур, а полученият силует се доразвива и довършва в цвят, обяснява Коновска.

В основата на името са и 33-те й години, навършени на 11.11.2015 г.

Какво още ще има на изложбата и на различни принципи ли е основано образованието у нас и чужбина – чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …