събота , 25 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / 30 години „Еразъм+“: Какво е да си участник в програмата
JIVA_ERAZMUS картинка

30 години „Еразъм+“: Какво е да си участник в програмата

Рекорден брой участници – близо 700 хиляди, са се включили в програмата за обмен на знания и умения „Еразъм+“ през 2015 г. През 2016 г. интересът към инициативата на Европейския съюз продължава да расте.

Тази година се навършват 30 години от началото на програмата, като за тях са били подпомогнати над пет милиона души в Европа. Само през 2016 г. в България са одобрени над 320 проекта за над 20,7 млн. евро.

Програмата продължава да се разширява и вече освен в държави от ЕС, се предлага и в трети страни. Дейностите също се обогатяват, като през последните години има и инициативи за интеграция на бежанци и мигранти.

Какво е да си участник в „Еразъм+“ и кой може да се възползва от възножностите на програмата, разказва репортерът ни Флорина Иванова.

Тя разговаря с Каталина и Николай, които са трета година студенти по компютърни науки в Американския университет у нас. Неразделни са и в академичния, и в личния живот. След като чуват множеството позитивни отзиви за програмата, те решават да разнообразят студентските си години и да се впуснат в приключението. Условието е само едно – трябва да заминат и двамата:

Вижте също

JIVA_ROMA картинка 4

Какво да очакваме от юбилейната среща в Рим

В събота в Рим държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз ще се срещнат в …