сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / 2000 левскари на бунт срещу БФС със скандирания и бомби, блокират „Ботевградско шосе“

2000 левскари на бунт срещу БФС със скандирания и бомби, блокират „Ботевградско шосе“

Репортерът на Би Ай Ти и водещ на предаването „Спорно за спорта“ Кирил Веселински е в парка до стадион „Георги Аспарухов“, където около 2000 левскари са се събрали, хвърлят бомби и има скандирания срещу БФС. Сините са недоволни от последните действия на съюза. Те трябва да решат дали ще правят шествие по улиците на София, или ще решат да посетят двубоя между „Левски“ и „Верея“ по-късно тази вечер.

Антони Джамбазов от Тръст „Синя България“ каза, че чашата е преляла, а мотивите са напълно ясни. „Няма да стане по този начин и явно търпението на левскарите е накрая. Имаме заявен маршрут в общината, но предстои да решим според обстоятелствата и това колко хора ще се съберем“, обясни Джамбазов.

„БФС хитро се изнесоха в „Бояна“, но няма да се скрият. Ние нямаме никакви претенции да се погазват правила, да се променят правилници, да се прави нов формат на първенството. Искаме справедливост и всички клубове да са равнопоставени“, обясни още той.

„Готови сме на ежедневни протести пред БСФ. След като са толкова некадърни и не могат да си четат правилниците, да си ходят. Виновни са и министър Красен Кралев, който им даде незаконно базите и погази всякакви правила. Искаме най-после институциите в държавата да започнат да си вършат работата“, категоричен е Антони Джамбазов.

Той призова всички български граждани, не само привържениците на „Левски“ да ги подкрепят в настояването. „Олигарси има навсякъде, обаче такива, които се превръщат в тирани, рано или късно хората ще ги изметат“, категоричен е Джамбазов.

Степан Хиндлиян заяви, че привържениците на „сините“ ще блокират „Ботевградско шосе“, защото клубът „умишлено се държи в будна кома и се води към фалит“.

„Трябва да има радикални действия, за да може някои хора в тази държава да се усетят, че има хора, на които им пука и няма да допуснат чиновници да се подиграват с най-добрия български отбор и любовта на милиони. Успяха да изгубят много хора от стадионите. Но има хора, които няма да позволят това да се случи. Хората са на ръба и им е дошло до гуша първенството да се решава в кабинети“, категоричен е Хиндлиян.

Вижте повече:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …