неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / 20 години Lilly of the west или кънтри музиката като символ на свободата

20 години Lilly of the west или кънтри музиката като символ на свободата

20 години на сцената отбелязва успешната българска кънтри група Lilly of the west като музикантите могат да се похвалят с участия по цял свят и множество награди. На 8 октомври предстои специален концерт по случай 20-тата годишнина. Какво да очакваме на събитието, разказва Лили Друмева – вокалистът на групата.

„Кънтри има в България вече от 20 години, дори и повече. Преди мен Коцето Калки и неговите колеги, както и по-старите песни на Роси Кирилова и Ваня Костова също са свирили кънтри. Тази музика има своето общество в България“, разказа Лили Друмева.

Тя обясни, че подемът е бил през 90-те години. „След промените хората бяха жадни за всичко, което идва от Запада, а кънтри музиката е символът на Америка, големите пространства и свободата. Тази музика е животът ми“, обясни Друмева. По думите й това е една ниша от музикалните стилове, макар и с по-малко слушатели. Друмева разказа за традициите в САЩ и други европейски държави. „Само на Балканите като че ли по не вирее. Това е една от най-стойностните, най-силните и приятни музики за слушане. В групата свирят вече две поколения“, посочи музикантът.

„Разширихме спектъра през годините и вече свирим и джаз, и суинг, блус и рокендрол. Аз се влюбих в кънтри музиката защото тя е много истинска, чиста. В нея няма пошлост, няма сарказъм. Песните са мелодични. Не живеят от компютърни аранжименти. В текстовете се разказват цели истории. Търсих стил, в който да намеря себе си. Появи се кънтри музиката и тя стана смисъл на живота ми“, сподели вокалистът.

„На 8 октомври ще имаме и гост от Словения и ще чуем най-доброто от Lilly of the west през последните 20 години“, разкри Друмева и добави, че българите в чужбина искат да чуят българска музика. „В Кентъки през 1998 г. в Америка ни гледаха като нещо много екзотично. Искаха да ни пипнат, да се снимат с нас“, спомни си Лили Друмева.

Чуйте целия разговор с Лили Друмева в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …