петък , 16 ноември 2018
Начало / Новини / 184 души загинаха при атентат в джамия в Египет и още от следобедните новини на 24 ноември

184 души загинаха при атентат в джамия в Египет и още от следобедните новини на 24 ноември

184 души са загинали, а най-малко 125 ранени при бомбен атентат, последван от престрелка в джамия в Египет, в северната част на полуостров Синай. Все още не е ясно кой стои зад нападението. Правителството на Египет обяви тридневен траур.

Двама души пострадаха при верижна катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Ударили са се два камиона и три леки коли. Сблъсъкът е станал в платното в посока Бургас, малко след тунел Траянови врата. Движението вече е възстановено, след като временно се извършваше само в аварийната лента.

БСП поиска изслушването на председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков заради нерегламентирано подслушване на магистрати, политици и журналисти с цел сплашване.

Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел, където участва в петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на ЕС. Партньорството засяга Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Република Молдова и Украйна и цели сближаването на Европейския съюз с шестте страни бивши членки на Съветския блок. По думите на премиера подобен формат на среща трябва да се проведе и със Западните Балкани.

Пред десетки хиляди празнуващи Емерсън Мнан-Гагва положи клетва като президент на Зимбабве.

Заведение във Великобритания приема с отворени врати както хора, така и кучета. Вижте какво предлагат там за най-добрия приятел на човека.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …