четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / 100 години от цикъла беседи на Учителя „Великата майка“

100 години от цикъла беседи на Учителя „Великата майка“

Днес е важен ден за Бялото братство в България. Последователите на Петър Дънов се събират по повод 100 години от началото на цикъла беседи, държани от Учителя и впоследствие събрани в книгата „Великата майка“. Той е посветен на жената и нейната роля в семейството и обществото.

Колегата ни Олга Узунова присъства на събитието и разговаря с Галина Герасимова, организатор и братството.

И до днес цялото му слово представлява емблематично послание към човека – да бъде по-осъзнат, по-добър и по-чист и да се завърне към заложената в душата и духа му същина, коментира тя.

Едно от тях е и че само жената може да спаси света, започвайки да възпитава детето още от утробата си. Днес успешната жена по закона на махалото, както е била потискана хилядолетия, е тази, която носи мъжките неща в себе си – силна, успешна, борбена.

Дънов обаче говори за идеала, казва Герасимова, според която рано или късно ще се случи обръщане към идеала.

Светът е такъв каквито сме ние и хората са скачени съдове, така че когато оправяме себе си, оправяме и света около нас, казва още Учителя.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …